Spørsmål og svar

Her er en oversikt over de vanligste spørsmålene jeg får fra kundene, håper det kan hjelpe dersom det er noe du lurer på. Nøl ikke med å ta kontakt dersom du har andre spørsmål, så svarer jeg gjerne 🙂

 • Hvilken informasjon trenger du for å skrive sang/tale?
  – Navn og alder på jubilanten
  – Anekdoter, muntre og spesielle historier/hendelser en ønsker å poengterer i sangen/talen.
  – Sjanger/stil: uhøytidelig og humoristisk, høytidelig og mer «formell» stil. Kristent innhold og preg eller ikke (spesielt aktuelt til konfirmanter og brudepar)
  – Helst litt informasjon om jubilantens personlighet og stil, vaner/uvaner . Dette er ikke noe krav på noen måte, bare et «hjelpemiddel» til å fremheve den personlige identiteten til jubilanten.


 • Hvor raskt kan jeg få sangen/talen?
  -Dette er veldig sesongbasert. I den typiske bryllups -og konfirmasjonstiden fra april – august er vanligvis pågangen ekstra stor. Jeg skriver da etter nærmeste dato for den aktuelle begivenheten, men vil presiserer at det alltid lønner seg å være ute i god tid.

  Utenom sesongen er som regel leveringen et par uker. Jeg kan likevel skrive på relativt kort tid dersom kunden av ulike grunner er sent ute.

 • Hva er prisen for en sang/tale?
  – Personlig sang koster 800 kr
  – Personlig tale koster 800 kr
  – Dersom du sender bilder på mail eller i posten  kan jeg legge dem inn i sangdokumentet for 50 kr ekstra.


 • Hvilke melodier kan jeg velge?
  -Kunden kan enten velge en melodi selv eller jeg bruker en jeg finner passende både ift. sang og anledning. Jeg bruker imidlertid alltid melodier som er vel kjente og som de aller fleste kan synge til.


 • Hvor lang blir sangen/talen, og hvilken målform bruker du?
  – Antall vers/lengde avhenger av mengde informasjon som ønskes med i sangen/talen. Enten skriver jeg så langt som jeg føler er nødvendig for å dekke informasjonen som ønskes med, eller jeg kan skrive nøyaktig antall vers som ønskes. Jeg skriver både på nynorsk og bokmål. Vil presiserer at nynorsk er en særdeles vakker målform som klinger fint i en sang. Nynorsk er variert i språkformen, et rikt språk . Det må likevel være naturlig for både giver og jubilant å bruke nynorsk så målformen avgjør du som kunde. Bokmål glir lett og kan «leses/synges» av alle.


 • Hvordan bestiller jeg en sang/tale?
  – For å bestille en sang eller tale kan du enten ringe meg (922 97 904), sende meg en mail (sasha628@hotmail.com) eller legge inn en bestilling i bestillingsskjemaet på siden min.


 • Hvordan blir sluttproduktet?
  – Sang og tale skrives i Microsoft Word og sendes enten på mail eller i post. Andre format kan også ordnes ved behov (pdf, power point etc).
Reklamer